Телефон

Пряники

Пряники з ароматними спеціями та насиченим смаком були улюбленими ласощами протягом багатьох поколінь. Підніміть цю класику з природною солодкістю меду, додаючи шару глибини та тепла кожному шматочку. У цій статті ми досліджуємо чудову історію імбирних пряників і крок за кроком розповімо вам про рецепт приготування власного пряникового шедевра з медом.

Коріння імбирного пряника сягає глибоких століть у середньовічну Європу. Спочатку він був символом свята та урочистості, часто асоціювався зі святами та особливими подіями. Поєднання імбиру та меду не лише створило чудовий смак, але й сприяло довговічності випічки в епоху без холодильника.

Мед, натуральний підсолоджувач із безліччю корисних властивостей, надзвичайно добре поєднується з теплими та пряними нотами пряників. Окрім солодкості, мед сприяє вологості та доповнює яскраві смаки патоки, кориці та імбиру. Результатом є не тільки солодкий імбирний пряник, але й нюанси, складні шари, які спокушають смак.
Імбирний пряник з медом: покроковий рецепт

Інгредієнти:
Для тіста:

800г борошна
1/2 чайної ложки соди
1 чайна ложка меленого імбиру
1 чайна ложка меленої кориці
1 чайна ложка меленої гвоздики
200г розм’якшеного вершкового масла
250г цукрової пудри
3 великих яйця
180г меду

Для прикраси (за бажанням):

Кондитерські прикраси


Виливаємо мед у каструльку з товстим дном та додаємо спеції. Ставимо на повільний вогонь та доводимо до кипіння.
Обережно додаємо харчову соду до нашої суміші меду зі спеціями. Має відбутися реакція та з"явитися піна. Слідкуємо, щоб піна на збігла та знімаємо з вогню.
Додаємо вершкове масло та вмішуємо сироп до однорідності.
Пряники з ароматними спеціями та насиченим смаком були улюбленими ласощами протягом багатьох поколінь. Підніміть цю класику з природною солодкістю меду, додаючи шару глибини та тепла кожному шматочку. У цій статті ми досліджуємо чудову історію імбирних пряників і крок за кроком розповімо вам про рецепт приготування власного пряникового шедевра з медом.
В окремій мисці збиваємо яйця з цукровою пудроюдо до утворення білої піни. Змішуємо борошно, сироп та яєчно-цукрову піну. Вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин, воно має бути еластичним та не липнути до рук. Далі формуємо тісто у кулю, огортаємо харчовою плівкою та кладемо у холодильник на 24 години.
Після цього даєм тісту нагрітися до кімнатної темперетури, за допомогою качалки розкатуємо тісто товщиною 0,7-1 см. За допомогою вирубок формуємо наше печиво.
Випікаємо пряники у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 7 хвилин. Дістаємо та даємо охолонути. Після охолодження прикрашаємо за бажанням, можна використати глазур, айсінг, цукрові посипки та інший декор який вам подпбається. Зберігаємо у щільно закритій ємності.Протягом 1-2 місяців пряники залишаються свіжими та смачними.
Поширити в соціальні мережі
Made on
Tilda