Приготування рулету безе, також відомого як швейцарський рулет - це смачний і вражаючий десерт, що поєднує в собі легке повітряне безе з соковитою начинкою. Ось покрокова інструкція, як приготувати рулет з безе:
Інгредієнти:
Для безе:
4 великі яєчні білки кімнатної температури
1 склянка цукрового піску
1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
1 чайна ложка білого оцту
1/2 чайної ложки ванільного екстракту
Для начинки:
1 чашка густих збитих вершків
2 столові ложки цукрової пудри
Свіжі фрукти на ваш вибір (наприклад, полуниця, малина, чорниця) або фруктові консерви
Інструкції:
Розігрійте духовку до 175 ° C. Застеліть лист пергаментним папером, стежачи за тим, щоб він виступав за краї, щоб потім було легше згорнути меренгу.
У чистій сухій мисці збийте яєчні білки електричним міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків.
Поступово додайте цукровий пісок, потроху, продовжуючи збивати білки. Збивайте, доки не утворюються жорсткі піки, а меренга не стане глянсовою та гладкою.
Акуратно додайте кукурудзяний крохмаль, білий оцет і ванільний екстракт у суміш безе, поки вони добре не перемішаються.
Поступово розподіліть безе на підготовленому деку прямокутної форми завтовшки близько 1/2 дюйма.
Випікайте безе в заздалегідь розігрітій духовці близько 12-15 хвилин або доки воно не застигне і не стане трохи золотистим зверху.
Поки меренгу випікається, підготуйте чистий кухонний рушник, посипавши його цукровою пудрою. Це запобігає прилипанню меренги до рушника при скручуванні.
Дістаньте безе з духовки і відразу послабте краї ножем. Акуратно переверніть безе на підготовлений кухонний рушник паперовою стороною вгору.
Акуратно відокремте пергаментний папір від меренги. Починаючи з одного з більш коротких кінців, обережно поверніть меренг разом з рушником. Це створить форму рулету безе. Дайте йому повністю охолонути, загорнувши його в рушник.
Тим часом приготуйте начинку. Збийте жирні вершки та цукрову пудру до утворення жорстких піків.
Коли меренга охолоне, обережно зніміть її з рушника.
Викладіть збиті вершки на меренгу, залишивши невелику облямівку по краях. Додайте свіжі фрукти або фруктові консерви поверх збитих вершків.
Акуратно знову згорніть безе з начинкою, використовуючи рушник, щоб згорнути його щільно.
Перекладіть рулет безе на тарілку сервіровки швом вниз.
Охолодіть рулет безе у холодильнику не менше 1 години перед подачею на стіл.
Для подачі наріжте безе на порції та насолоджуйтесь смачним домашнім десертом!
Примітка: рулетики з безе дуже тендітні, тому звертайтеся з ними обережно, згортаючи та розкручуючи. Прикрасьте начинку улюбленими фруктами. Цей десерт найкраще подавати в день приготування, але будь-які залишки можна зберігати в холодильнику протягом дня або двох.