Перець, запечений з куркою та блакитним сиром Лазур звучить як смачна страва, яка поєднує в собі смаки курки, блакитного сиру та печеного перцю.
Я можу надати вам рецепт приготування запеченого перцю, фаршированого куркою і блакитним сиром. Майте на увазі, що це загальні рекомендації, і ви можете регулювати інгредієнти та кількість відповідно до своїх уподобань.
Інгредієнти:
4 великих болгарських перцю (червоного, зеленого, жовтого або різних кольорів)
(450 г) курячої грудки або стегна без кісток і шкіри, нарізаного кубиками
200г подрібненого синього сиру Лазур
1 маленька цибулина, дрібно нарізана
2 зубчики часнику, подрібнити
1 столова ложка оливкової олії
1 чайна ложка сушеного чебрецю
1 чайна ложка сушеного орегано
Сіль і перець за смаком
Свіжа петрушка або базилік для прикраси (за бажанням)
Інструкції:
Розігрійте духовку до 190°C
Підготуйте перець: у перців зріжте верхівки, видаліть насіння та оболонки зсередини. Промийте їх під холодною водою і відкладіть.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і часник і пасеруйте, поки вони не стануть м’якими і прозорими.
Додайте в сковороду нарізану кубиками курку разом із сушеним чебрецем, сушеним орегано, сіллю та перцем. Готуйте курку до повної готовності і злегка підрум’яниться. Зніміть сковороду з вогню.
Перемішайте подрібнений блакитний сир із курячою сумішшю, доки він рівномірно розподілиться та не розплавиться.
Наповніть перці сумішшю з курки та синього сиру, обережно притиснувши її, щоб заповнити їх повністю.
Викладіть фарширований перець у форму для запікання або на деко, застелене пергаментним папером.
Випікайте перець у розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин або поки перець не стане м’яким і злегка обвуглиться зовні.
Після завершення вийміть перці з духовки і дайте їм трохи охолонути.
За бажанням прикрасьте запечений перець свіжою петрушкою або базиліком.
Подавайте смачні запечені перці з куркою та блакитним сиром Лазур як основну страву та насолоджуйтеся ароматним поєднанням інгредієнтів.