Телефон

Рецепт приготовления телятины

Ось класичний рецепт телятини з голландським соусом, насиченим вершковим соусом, який чудово поєднується з ніжною телятиною:

Інгредієнти:
4 телячі котлети
Сіль і свіжомелений чорний перець
2 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки несолоного вершкового масла
Подрібнений часник, свіжа зелень чебрець або розмарин

Для голландського соусу:
3 великих яєчних жовтки
1 столова ложка лимонного соку
Дрібка солі
Щіпка кайенского перцю
1/2 склянки несолоного масла, розтопленого і теплого
Приготуйте телятину:

Приправте телятину: обсушіть телячі котлети паперовими рушниками. Обидві сторони котлет приправте сіллю і чорним меленим перцем. Ви також можете додати подрібнений часник і подрібнену зелень для додаткового смаку.


Обсмажте телятину: у великій сковороді розігрійте оливкову і вершкове масло на середньому сильному вогні. Як тільки нагріється, додайте телячі котлети. Готуйте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку або поки телятина не приготується до бажаного рівня готовності. Вийміть котлети зі сковороди і відкладіть їх.

Готуємо голландський соус

Створіть пароварку: наповніть каструлю кількома дюймами води і доведіть її до кипіння. Поставте жароміцну миску на каструлю, щоб створити пароварку. Стежте, щоб миска не торкалася води.


Збийте яєчні жовтки: у мисці збийте яєчні жовтки, лимонний сік, сіль і кайенський перець, поки добре не з’єднаються.


Нагрійте та збийте: безперервно збиваючи, повільно влийте тепле розтоплене масло в жовткову суміш. Продовжуйте збивати, поки соус не загусне і не стане однорідним. Це має зайняти близько 5-7 хвилин.


Відрегулюйте консистенцію: якщо голландський соус стане занадто густим, ви можете додати чайну ложку теплої води або лимонного соку та збивати, доки не буде досягнута бажана консистенція.

Подавати:

Обсмажені телячі котлети поріжте та викладіть на сервірувальну тарілку.


Полийте голландським соусом.


Ви можете прикрасити додатковими рубаними травами або посипати паприкою для кольору.


Ця страва добре поєднується з такими гарнірами, як овочі, приготовані на пару, смажена картопля або свіжий салат.


Примітка: Голландський соус може бути дещо вибагливим, тому важливо безперервно збивати віночком і повільно додавати розтоплене масло, щоб запобігти розшарування соусу. Якщо воно почне відділятися, можна спробувати додати трохи теплої води й енергійно збити.


Цей рецепт поєднує в собі ніжну консистенцію котлет з телятини з розкішним вершковим голландським соусом для декадентської та ситної страви.

Поширити в соціальні мережі
Made on
Tilda