Приправте телятину: обсушіть телячі котлети паперовими рушниками. Обидві сторони котлет приправте сіллю і чорним меленим перцем. Ви також можете додати подрібнений часник і подрібнену зелень для додаткового смаку.
Обсмажте телятину: у великій сковороді розігрійте оливкову і вершкове масло на середньому сильному вогні. Як тільки нагріється, додайте телячі котлети. Готуйте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку або поки телятина не приготується до бажаного рівня готовності. Вийміть котлети зі сковороди і відкладіть їх.
Створіть пароварку: наповніть каструлю кількома дюймами води і доведіть її до кипіння. Поставте жароміцну миску на каструлю, щоб створити пароварку. Стежте, щоб миска не торкалася води.
Збийте яєчні жовтки: у мисці збийте яєчні жовтки, лимонний сік, сіль і кайенський перець, поки добре не з’єднаються.
Нагрійте та збийте: безперервно збиваючи, повільно влийте тепле розтоплене масло в жовткову суміш. Продовжуйте збивати, поки соус не загусне і не стане однорідним. Це має зайняти близько 5-7 хвилин.
Відрегулюйте консистенцію: якщо голландський соус стане занадто густим, ви можете додати чайну ложку теплої води або лимонного соку та збивати, доки не буде досягнута бажана консистенція.
Обсмажені телячі котлети поріжте та викладіть на сервірувальну тарілку.
Полийте голландським соусом.
Ви можете прикрасити додатковими рубаними травами або посипати паприкою для кольору.
Ця страва добре поєднується з такими гарнірами, як овочі, приготовані на пару, смажена картопля або свіжий салат.
Примітка: Голландський соус може бути дещо вибагливим, тому важливо безперервно збивати віночком і повільно додавати розтоплене масло, щоб запобігти розшарування соусу. Якщо воно почне відділятися, можна спробувати додати трохи теплої води й енергійно збити.
Цей рецепт поєднує в собі ніжну консистенцію котлет з телятини з розкішним вершковим голландським соусом для декадентської та ситної страви.