Легкий салат
Ось смачний рецепт теплого овочевого салату з сиром фета і пармезаном:
Інгредієнти:
Для салату:
Червоний перець 1шт
Гриби шампіньйони 300гр
Кабачок 1 шт
Цибуля 1шт
1/2 склянки подрібненого сиру фета
1/4 склянки тертого сиру Пармезан
2 столові ложки оливкової олії
Сіль і перець за смаком
1 чайна ложка сушених італійських трав (за бажанням)
Інструкції:
Розігрійте духовку: розігрійте духовку до 200°C
Підготуйте овочі: у миску змішайте нарізані овочі з 2 столовими ложками оливкової олії, сіллю, перцем і сушеними італійськими травами (якщо використовуються). Переконайтеся, що овочі рівномірно покриті.
Викладіть овочі на деко і випікайте в розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин або поки не стануть м’якими і злегка карамелізуються. Перемішайте їх на половині часу смаження для рівномірного приготування.
Додайте сир: посипте теплі овочі подрібненим сиром фета та тертим сиром пармезан. Залишкове тепло трохи розплавить сир і посилить смак.
Подавайте теплий овочевий салат із сиром фета та пармезаном одразу, поки він ще теплий. Його можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса, смаженого на грилі, або хрусткого хліба.
Цей теплий овочевий салат є ідеальним поєднанням смаків і текстур із солодкістю смажених овочів та вершковим відтінком сиру фета та пармезану. Це чудове і ситне блюдо, яке чудово підійде до будь-якої трапези, будь то обід, вечеря чи урочиста зустріч.