Телефон

Ти-боун

Ось смачний рецепт стейку на кісточці з помідорами чері, в якому насичений смак стейку поєднується зі свіжістю помідорів чері:

Інгредієнти:

2 стейки на кісточці
Сіль та свіжомелений чорний перець
2 столові ложки оливкової олії
2 зубчики часнику, подрібнити
1 чайна ложка сушеного розмарину (або використовуйте свіжий розмарин)
1 чашка помідорів чері, розрізаних навпіл
2 столові ложки бальзамічного оцту
Свіже листя базиліка для прикраси

Інструкції:


Дістаньте стейки на кісточці з холодильника та дайте їм нагрітися до кімнатної температури. Це забезпечує рівномірне приготування їжі.

Приправте обидві сторони стейків сіллю та свіжомеленим чорним перцем.

Розігрійте гриль або сковороду:


Розігрійте гриль або важку сковороду (чавунна підійде) на сильному вогні. Вам потрібна гаряча варильна поверхня, щоб добре просмажити стейки.

Приготуйте стейки

Збризкайте стейки оливковою олією і рівномірно натріть їх.

Покладіть стейки на гарячий гриль чи сковороду. Готуйте стейки приблизно по 4-5 хвилин з кожної сторони для середнього прожарювання, регулюючи час залежно від бажаного ступеня прожарювання.

Якщо ви використовуєте свіжий розмарин

Відпочиньте стейки:


Як тільки стейки будуть приготовлені на ваш смак, зніміть їх з вогню і дайте їм відпочити протягом декількох хвилин. Це дозволяє соку перерозподілятися і робить стейк соковитішим.

Підготуйте помідори чері:

Допоки стейки відпочивають, нагрійте окрему сковороду на середньому вогні.

Додайте в сковороду трохи оливкової олії та подрібнений часник. Обсмажте часник, поки він стане ароматним, але не підрум'яниться.

Додати половинки помідорів чері і готувати близько 2-3 хвилин, поки вони не почнуть розм'якшуватися і виділяти сік.

Додайте бальзамічний оцет:


У сковороду з помідорами черрі влийте оцет бальзамічний. Перемішайте і дайте суміші залишити ще 1-2 хвилини, поки оцет трохи не увариться і не утвориться глазур.

Служити:


Викладіть стейки, що відпочили, на кісточці на сервірувальні тарілки.

Викладіть суміш помідорів чері на стейки.

Прикрасьте свіжим листям базиліка, щоб додати свіжості та аромату.

Насолоджуватися:


Подавайте стейки на кісточці з помідорами черрі разом із вашими улюбленими гарнірами, такими як смажені овочі, картопля або свіжий салат.

Цей рецепт стейку на кісточці з помідорами черрі поєднує в собі насичений смак ідеально приготовленого стейку з яскравою насолодою помідорів чері та гострою ноткою бальзамічного оцту. Це фантастична страва для особливої вечері чи барбекю.

Поширити в соціальні мережі
Made on
Tilda