Мінімальне замовлення 700грн
Оптові ціни від 4000грн
Наявність та ціни уточнюйте у менеджера

Биф Веллингтон

Яловичина Веллінгтон — це класична та елегантна страва, яка складається з ніжного яловичого філе, загорнутого в листкове тісто, яке часто супроводжується шаром дюкселів (суміш грибів, цибулі та трав). Ось рецепт, який допоможе вам приготувати яловичину Веллінгтон:

Інгредієнти:

2 стейки з яловичого філе
Сіль і свіжомелений чорний перець
Оливкова олія
2 склянки грибів, дрібно нарізаних
1 маленька цибулина, дрібно нарізана
2 зубчики часнику, подрібнити
2 столові ложки вершкового масла
1/4 склянки білого сухого вина
Листи листкового тіста (достатньо, щоб загорнути кожен стейк)
діжонська гірчиця
1 яйце, збите (для миття яєць)
Приготуйте яловиче філе:

Обсушіть стейки з яловичого філе паперовими рушниками. Приправте їх сіллю і чорним свіжомеленим перцем.

Обсмажте яловичину:


Розігрійте сковороду на сильному вогні і додайте трохи оливкової олії.

Обсмажуйте стейки з філе приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум’яняться. Зніміть зі сковороди і дайте їм охолонути.

Приготуйте грибні дукселі:


У тій же сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні.

Додайте нарізані гриби, цибулю і часник. Варіть, поки гриби не випустять вологу і суміш не стане сухою.

Влити біле вино і варити, поки рідина не випарується. Приправити сіллю і перцем. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Зберіть Веллінгтон

Листи листкового тіста розкачайте на присипаній борошном поверхні.

Кожен стейк намажте тонким шаром діжонської гірчиці.

Покладіть на кожен стейк частину грибних дюкселей.

Загорнути в листкове тісто:

Кожен стейк щільно загорніть у листкове тісто, добре закріпивши краї. Обріжте зайве тісто.

Розслабте Веллінгтони:

Поставте загорнуті Веллінгтони в холодильник приблизно на 15-20 хвилин, щоб тісто застигло.

Розігрійте духовку:

Розігрійте духовку до 200°C.

Змастіть яєчним розчином:

Змастіть верхівки Веллінгтонів збитим яйцем. Це додасть їм золотистий і глянсовий відтінок.

Спекти Веллінгтони:

Відпочинок і подача

Викладіть Веллінгтони на деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин або доки тісто не стане золотисто-коричневим, а внутрішня температура яловичини досягне бажаного рівня готовності.



Вийміть Веллінгтони з духовки і дайте їм відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати.

Подавайте скибочки Beef Wellington з гарніром на вибір, наприклад, печеними овочами, картопляним пюре або легким салатом.

Яловичина Веллінгтон — це неймовірна страва, яка ідеально підходить для особливих випадків і свят. Поєднання ніжної яловичини, ароматних печериць із грибами та листкового тіста створює справді чудові враження.

Поширити в соціальні мережі
Made on
Tilda