Телефон

Паста Карбонара з беконом

Паста Карбонара - одна з найпопулярніших та улюблених страв італійської кухні. Його неповторний смак та простота приготування зробили карбонару популярною не тільки в Італії, але й у всьому світі. У цій статті ми розповімо про походження пасти карбонару, класичний рецепт і деякі варіації приготування.

Історія Пасти Карбонара
Історія пасти карбонару огорнута таємницею. Існує кілька версій походження цієї страви. Одна з найпоширеніших свідчить, що карбонара з'явилася Римі в середині 20 століття. Вважається, що рецепт виник серед вугільників (італ. "carbonari"), які готували просту та ситну їжу з доступних інгредієнтів: яєць, сиру та свинячої щоки (гуанчале).
Інгредієнти:
Нам треба
Спагетті
200г
Бекон
100гр
Яйця
2 шт
Пармезан
50 гр
Оливкова олія
1 ст. л
Сіль за смаком
Чорний перець - свіжомелений, за смаком
По бажанню
Пекоріно романо
50гр
Часник
1 зубчик
Підготовка інгредієнтів:

Наріжте невеликими кубиками бекон.
Натріть пармезан та пекорино на дрібній тертці.
У мисці збийте яйця до однорідності і додайте натертий сир і перемішайте.
Приготування пасти:
У великій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль і варіть спагетті до стану "аль денте" (приблизно 8-10 хвилин).

Обсмажування бекону:
У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію.
Обсмажте бекон на середньому вогні до золотистого кольору та хрусткої скоринки. Якщо використовуєте часник, додайте його і обсмажте разом з беконом, потім видаліть.
З'єднання інгредієнтів:
Злийте воду зі спагетті, залишивши трохи (близько півсклянки) на випадок, якщо потрібно розбавити соус.
Викладіть спагетті в сковороду з беконом та добре перемішайте.

Приготування соусу:
Зніміть сковороду з вогню та додайте яєчно-сирну суміш. Швидко перемішайте, щоб яйця не згорнулися, а перетворилися на кремоподібний соус. При необхідності додайте трохи залишеної води від варіння пасти для досягнення потрібної консистенції.

Подання:
Розкладіть пасту по тарілках, посипте чорним перцем свіжомеленим і при бажанні прикрасьте додатковим пармезаном.
На фотографії показаний чудовий приклад пасти карбонару з беконом. Чорний перець доданий для посилення смаку та аромату страви.
Вам може сподобатись
Поширити в соціальні мережі
Made on
Tilda